Cum să alegeți o somieră de pat?

Aveți nevoie de ajutor pentru a alege somiera potrivită? Este mai bună o somieră cu lamele, somieră cu șipci sau somieră reglabilă? Și care este cea mai bună somieră pentru salteaua dumneavoastră? În plus față de salteaua potrivită, este important să alegeți și somiera de pat potrivită pentru un somn sănătos. Ce anume este important atunci când decideți și alegeți ce somieră de pat să alegeți? Citiți mai departe pentru a afla.

alegere somiera de pat

De ce este importantă o somieră de pat?

O somieră de pat este indispensabilă nu numai pentru confortul somnului, ci și pentru salteaua dumneavoastră. De fapt, cu cât somiera este mai flexibilă, cu atât este mai bună protecția saltelei.

Ce asigură somiera de pat:

  • Igiena saltelei - salteaua respiră liber datorită somierei, se ventilează corespunzător, disipează căldura și umiditatea. Asigură ventilația necesară în saltea, prevenind astfel un mediu propice pentru acarieni și mucegai.
  • Durata de viață a saltelei - este prelungită deoarece respirația liberă a saltelei menține straturile sale funcționale în cea mai bună stare.
  • O mai bună distribuție a presiunii și a greutății corpului pe saltea (în special în cazul somierelor cu lamele), maximizând astfel proprietățile funcționale ale saltelei.
  • Caracteristicile de saltea moale/dură – somiera va oferi o ajustare a fermității la atingere a saltelei. O somieră cu șipci asigură o bază fermă pentru saltelele elastice și mai moi, iar o somieră cu lamele asigură amortizare pentru saltelele mai ferme.

Proprietățile somierei asigură că confortul de dormit este perfect reglat.

Tipuri de lamele și combinația lor cu salteaua

Somiera de pat potrivită contribuie la calitatea somnului dumneavoastră la fel de mult ca salteaua și este important să știți cum să le combinați corect. Fiecare somieră are propriile sale caracteristici și fiecare este potrivită pentru un tip diferit de saltea. Tipurile de bază de somiere includ somiere cu lamele, somiere cu șipci (sau altfel cunoscute ca somiere fixe) și somierele reglabile.

Combinația corectă dintre o somieră și o saltea de bună calitate vă va menține corpul în poziția fiziologică corectă în timpul somnului, circulând în același timp aerul prin saltea.

Somiera cu lamele

Somierele cu lamele sunt alcătuite din lamele flexibile care sunt introduse în cadrul patului sub un unghi redus. Somierele cu lamele se arcuiesc bine și asigură ventilația saltelei, ceea ce ajută la reducerea creșterii acarienilor și a bacteriilor. Este potrivită pentru persoanele care preferă un somn mai moale.

Vedeți gama noastră:

De asemenea, oferim somiere de pat în alte dimensiuni diferite.

somieră cu lamele

În oferta noastră puteți găsi chiar și somiere cu lamele cu fermitate reglabilă. Lamelele au o fermitate reglabilă în partea de sub șolduri și garantează suportul potrivit pentru spate.

tvrdost-rostu

Pentru ce saltea să alegeți somieră cu lamele

Somierele cu lamele sunt potrivite pentru saltelele mai dure și mai joase, care urmează perfect forma corpului, dar nu au o elasticitate semnificativă. Somiera cu lamele ajută salteaua să preia o parte din presiunea exercitată, reducând solicitarea saltelei. Pot fi folosite și pentru alte tipuri de saltele (de exemplu, saltelele cu spumă înaltă), dacă doriți să creșteți elasticitatea sau senzația de moale.

Somieră cu șipci

O somieră cu șipci, sau o saltea fermă, este apreciată de cei care preferă o suprafață mai fermă. Aceasta constă din lamele individuale care sunt fie conectate la somieră prin benzi de textile, fie fixate direct în cadru.

Aruncați o privire la oferta noastră:

Oferim somiere și în alte dimensiuni.

somieră cu șipci

Pentru ce saltele să alegeți somieră cu șipci

Somierele cu șipci sunt potrivite pentru saltelele cu arcuri și saltele din spumă cu un miez mai înalt, care au o bună distribuție a greutății. Acest tip de somieră nu este foarte flexibil, așa că salteaua trebuie să fie elastică. Somiera cu șipci nu este recomandată pentru saltele subțiri, deoarece oferă o suprafață mai fermă. Oferă însă o bază solidă și bine ventilată.

Combinația corectă de somieră și saltea, împreună cu un rezumat al proprietăților fiecărei saltele, este ilustrată în imaginea de mai jos.

vlastnosti

Somieră reglabilă

Somierele reglabile sunt alcătuite din lamele flexibile. Poziționarea este posibilă fie electronic, fie manual, în zona picioarelor și a capului. Somiera de pat electrică este reglată cu ajutorul unei telecomenzi. Este ideală pentru persoanele în vârstă și pentru cei care doresc confort maxim. Prețul este mai mare comparativ cu somierele cu șipci și lamele.

Pentru ce saltea să alegeți somieră reglabilă

Recomandăm somiere reglabile pentru saltele din latex și alte saltele din spume elastice. Acestea trebuie să fie dintr-o singură bucată, maxim din două-trei straturi. Somierele reglabile nu ar trebui combinate cu saltele cu arcuri de buzunar sau cu straturi de cocos, deoarece se pot deteriora.

Alegerea corectă a somierei

Pe lângă faptul că prelungește durata de viață și funcționalitatea saltelei, o somieră potrivită oferă și confort maxim în timpul somnului. Somiera ajută la distribuirea presiunii asupra saltelei și la ventilarea acesteia. Somiera trebuie aleasă în funcție de factori precum greutatea persoanei, obiceiurile de somn, starea de sănătate și tipul de saltea.

  • Greutatea dumneavoastră – somiera trebuie să aibă o capacitate de încărcare mai mare decât greutatea unei persoane, cu 10-15 kg în plus. Capacitatea de încărcare indicată include greutatea persoanei și salteaua.
  • Tipul saltelei – pentru somiere reglabile și cu lamele sunt potrivite materialele flexibile, pentru somiere fixe sunt mai potrivite materialele naturale, non-flexibile.
  • Preț – somierele cu șipci sunt cele mai ieftine, urmate de somierele cu lamele. Somierele reglabile electric sunt cele mai scumpe, dar oferă o calitate superioară.

Descoperiți oferta noastră de somiere cu lamele și somiere cu șipci care se potrivesc perfect cu saltelele din selecția noastră.