Dureri de spate după somn sau după ce te întinzi: Ce ajută cu adevărat?

Durerile de spate nu numai că vă pot face ziua neplăcută și dificilă, dar vă pot face practic imposibilă îndeplinirea celor mai elementare sarcini. Oricine s-a confruntat vreodată cu dureri de spate știe că cea mai bună soluție acută este să vă puneți în pat pentru o vreme și să vă întindeți tot corpul. Dar ce se întâmplă dacă vă doare spatele dimineața, când vă treziți, sau chiar ori de câte ori vă întindeți pentru un pui de somn de după-amiază sau pentru un film de seară? Citește mai departe.

dureri-de-spate

Cauzele durerilor de spate după somn

Dacă vă treziți cu dureri de spate în fiecare dimineață, trebuie să căutați cauza care vă afectează în timp ce dormiți. Printre cele mai frecvente se numără o saltea nepotrivită, dar și o poziție proastă de dormit. Cu toate acestea, oamenii uită adesea și că se pot „da pe spate” cu ușurință în timp ce dorm, iar dacă aveți chiar și un mic curent de aer în dormitor, spatele dumneavoastră va exploda cu ușurință și până dimineață v-ați ales cu o problemă serioasă. Nu în ultimul rând, durerile de spate pot fi cauzate, de exemplu, și de discurile dislocate (care sunt de obicei rezultatul muncii sedentare), care se înțepenesc în locul nepotrivit în timpul nopții și se fac cunoscute când vă treziți.

Dureri de spate atunci când sunteți întins

Dacă durerea apare direct în timp ce v-ați întins, cauza este din nou probabil să fie legată de o rană veche sau de o luxație a unei părți mici a spatelui, pe care puneți presiune doar prin schimbarea poziției de la șezut la culcat, și astfel apare durerea. Dacă durerea de spate apare de mult timp, nu amânați vizita la medic. Acesta vă va trimite pentru toate examenele de specialitate care vor localiza sursa durerii și vă vor ajuta să o eliminați. Într-adevăr, poate fi vorba doar de o alunecare inofensivă a discului, dar motivul poate fi și mult mai grav, cum ar fi o tumoră mică care apasă pe nervii din apropierea coloanei vertebrale.

Ce ajută în cazul durerilor de spate?

Poziția în timpul somnului este extrem de importantă. Dacă aveți probleme cu durerile de spate, cea mai bună poziție pentru a ajuta la reducerea acestora la un nivel cel puțin suportabil, în care puteți adormi, este pe burtă. Experții nu ar clasifica-o ca fiind una dintre cele mai bune poziții de dormit, dar această poziție vă va ajuta spatele să se întindă puțin, dar și să elibereze orice presiune care se pune pe el.

Încercați să vă schimbați salteaua

Salteaua nepotrivită poate ruina somnul chiar și celui mai mare fan a dormitului. În general, este mai bine să alegeți o saltea mai fermă și mai dură (cum ar fi o saltea de cocos sau o saltea cu arcuri de buzunare), care oferă suficient sprijin, în special pentru mijlocul corpului, și nu permite fundului și trunchiului dumneavoastră să se „afunde” adânc în saltea și să vă răsucească coloana vertebrală ca un paragraf atunci când dormiți pe o parte, de exemplu.

Exerciții regulate împotriva durerilor de spate

Când am menționat poziția de culcat pentru a ajuta la ameliorarea durerii, să știți că o serie de exerciții de stretching concepute pentru a combate durerile de spate decurg, de asemenea, din această poziție. Instrucțiunile cu exerciții de bază pentru stretching vor fi probabil primul lucru pe care îl veți primi de la medicul dumneavoastră. Metodele mai avansate includ așa-numitul sistem SM, care este literalmente un miracol pentru a ajuta chiar și cele mai cronice și aparent netratabile dureri de spate. În plus, din nou, este doar un set de exerciții simple și ușoare cu frânghii pe care le puteți învăța într-o oră și puteți fi liberi să le practicați acasă pentru totdeauna. Medicamentele, injecțiile și intervențiile chirurgicale ar trebui să fie doar ultima soluție atunci când aveți de-a face cu probleme de dureri de spate.