O saltea fermă este alegerea ideală pentru un somn sănătos

Sunt sigur că ați auzit o persoană plângându-se că are o saltea tare și că aceasta a împins-o toată noaptea și de aceea nu a dormit deloc. Alteori, veți citi părerea medicilor care spun că cel mai sănătos somn este pe o saltea tare. Așadar, ce se întâmplă cu duritatea saltelelor și cum să alegeți duritatea potrivită, care să fie un compromis între un somn confortabil și sănătos? Citiți totul despre asta în articolul nostru.

spanok

Salteaua tare

Ce este o saltea tare? Este o saltea care ne-ar împinge și ne-ar aduce aminte de dormitul pe o gresie dură? Da de unde. Dacă ceva împinge pe cineva în timp ce doarme, este vorba probabil de arcuri vechi, uzate, iar o astfel de saltea trebuie înlocuită imediat. O saltea tare are proprietatea că miezul său, de exemplu, este alcătuit dintr-o parte solidă (cum ar fi o placă de nucă de cocos), care nu se deformează atunci când o persoană mai grea se întinde pe ea. Cu toate acestea, partea superioară a saltelei poate avea și o grosime de 5 cm și poate fi moale, alcătuită, de exemplu, din spumă cu memorie. Centrul corpului nostru (partea de la coapse la coaste) reprezintă cea mai mare parte din greutatea totală a corpului, iar această parte se poate scufunda ușor într-o saltea moale.

Acțiunea asupra coloanei vertebrale

Ce se întâmplă dacă vă afundați mijlocul într-o saltea prea moale sau prea uzată, de exemplu, în timp ce dormiți pe o parte? Coloana vertebrală se deformează nefiresc, ceea ce poate fi o cauză majoră a problemelor musculo-scheletice în timp. Dormitul pe o saltea fermă și tare (care este susținută și de un topper de saltea de bună calitate) vă ajută să mențineți o postură sănătoasă în timp ce dormiți. După ce dormim pe o saltea prea tare (de exemplu, o saltea care are doar 1 cm grosime și este așezată pe un sol dur), articulațiile ne pot durea dimineața. Cu toate acestea, nu este cazul saltelelor dure, care, așa cum am menționat mai sus, au un strat superior suficient de gros pentru a se adapta genunchilor, coatelor, umerilor și chiar oasele șoldului.

Salteaua tare pentru dureri de spate

Durerile de spate pot avea o multitudine de cauze, de la postura greșită și statul excesiv pe scaun, la munca fizică extenuantă, la diverse probleme neurologice sau așa-numitele opresiuni. Cea mai frecventă cauză a durerilor de spate este o combinație de obiceiuri pe care ajungem să le facem 24 de ore pe zi. Dacă stați la serviciu opt ore pe zi, apoi leneviți sau trândăviți pe o canapea undeva în următoarele opt ore fără să vă mișcați, iar apoi sfârșiți ultimele opt ore de somn pe o saltea prea moale, durerile pot apărea instantaneu. Prin urmare, ar trebui să alegeți fermitatea saltelei dumneavoastră în funcție de graficul capacității de încărcare, astfel încât să vă petreceți cel puțin cea mai importantă treime din zi într-o poziție sănătoasă. În oferta noastră veți găsi și posibilitatea de a alege o saltea direct în funcție de capacitatea de încărcare.

Alegerea unei saltele dure în funcție de durerile de spate

Medicul sau chirurgul ortoped vă poate recomanda o saltea tare și în funcție de partea spatelui în care resimțiți dureri. Nu puteți generaliza complet, dar dacă vă doare spatele mai sus, între omoplați, probabil că nu va fi de la somn. Durerile de coloană cervicală au fost legate de alegerea pernei greșite și de dormitul pe o saltea prea tare. În acest caz, alegerea unei saltele mai moi și utilizarea unei perne anatomice poate fi soluția. Dormitul pe o parte și dormitul pe o saltea prea moale pot provoca dureri lombare, deoarece aceasta este cea mai grea parte a corpului, care se afundă adânc în saltea și deformează coloana vertebrală în direcție laterală.

Salteaua tare împotriva durerilor de spate pentru copii

Alegerea unei saltele cu fermitatea potrivită este importantă, în special din copilăria timpurie până la sfârșitul dezvoltării în jurul vârstei de 18 ani. Ceea ce nu merge bine în această perioadă va fi dificil de corectat la vârsta adultă. La vârsta adultă, prin alegerea unei saltele de bună calitate, puteți doar compensa durerea. Cu toate acestea, dacă nu subestimați alegerea și fermitatea unei saltele pentru copii, vă veți salva copiii de complicații neplăcute în viitor.

Cum să înlocuiți o saltea tare

Puteți încerca să dormiți pe o saltea mai tare acasă, fără a cumpăra o saltea nouă. O opțiune este să dormiți pe canapea. Cu toate acestea, puteți încerca, de asemenea, să dormiți pe salteaua menționată mai sus, cu siguranță nu vă va face rău. Totuși, dacă vă treziți dimineața simțindu-vă și mai obosit, nu renunțați imediat la dormitul pe saltea. Sunt doar mușchii și articulațiile flasce care trebuie să se obișnuiască cu noua poziție de dormit. După câteva zile, corpul dumneavoastră se va obișnui cu salteaua mai tare și vă veți bucura de un somn de mai bună calitate.

Ce se întâmplă cu saltelele moi?

Saltelele moi cu siguranță nu sunt de condamnat, dar nu sunt potrivite pentru toată lumea. Ele sunt extrem de confortabile și un tânăr sănătos nu ar trebui să aibă nicio problemă în a dormi pe o saltea moale. Cu toate acestea, dacă vă treziți cu dureri de spate sau de alte părți ale corpului, luați în considerare înlocuirea saltelei vechi cu una mai tare.